Blog > Komentarze do wpisu

Piersi pod pieczarkami

Przepis pochodzi z http://dukan.blox.pl. Persi są rewelacyjne, soczyste, mniaaam. Moja druga połówka jest zachwycona- chociaż dla moich mężczyzn którzy nie są na dukanie zamiast serka granulowanego użyłam żółtego sera.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • przecier pomidorowy
  • serek homogenizowany
  • 150g serka granulowanego
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra
  • oregano

    Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić kostkę. Wszystko dokładnie podsmażyć na złoty kolor, przyprawiając solą i pieprzem. Przestudzić.

    Piersi rozciąć i dokładnie rozbić. Posolić, popieprzyć i obsypać delikatnie paprykami. Podsmażyć z jednej strony na złoto. Układać na blaszce niedosmażoną stroną do blaszki.

    Każdą pierś posmarować najpierw przecierem pomidorowym i bsypać delikatnie oregano. Na przecierze rozsmarować cienka wartswę serka homogenizowanego. Na to wyłożyć pieczarki i odsączony serek granulowany. Posypać solą i paprykami.

    Piekarnik nagrzać do 180*C i wsadzić mięso na 20-25minut (do rozpuszczenia się serka).

    Smacznego!

 

 

sobota, 07 stycznia 2012, tandem1975
Tagi: dukan faza II

Polecane wpisy